Over Bagazzino

Bagazzino is een online tassen-groothandel met een grote en afwisselende collectie leren tassen en accessoires.

Bagazzino is een spin off van Season Bags en sinds 2014 actief als tassengroothandel. De naam Bagazzino is een samenvoeging van het Engelse bag en het Italiaanse magazzino.

Wij zijn gespecialiseerd in het online aanbieden van leren tassen, suède tassen en lederen accessoires uit Florence en richten ons daarbij vooral op de Nederlandse en Belgische markt. Bestellingen worden direct vanuit ons eigen magazijn in Nederland verzonden. Bestelt u op werkdagen vóór 16.00 uur dan heeft u de tassen de volgende dag al in uw winkel.

Onze tassen en accessoires zijn merkloos, hebben een modern design en zijn gemaakt van diverse prachtige leersoorten. Vrijwel alle tassen zijn voorzien van een label Vera Pelle, Genuine Leather, made in Italy of soortgelijk. 

Al onze leren en suède tassen worden zorgvuldig en persoonlijk door ons geselecteerd bij verschillende leerateliers in Florence, Italië. In de loop der jaren hebben we hier diverse relaties opgebouwd. Doordat wij onze producten zelf in Italië inkopen en zorgen voor het vervoer naar Nederland, zijn onze prijzen zeer scherp in vergelijking tot andere aanbieders van Italiaanse tassen. 

Bagazzino koopt meerdere malen per jaar in waardoor er regelmatig nieuwe modellen tassen en accesoires worden toegevoegd aan de online tassen-collectie. Deze collectie bestaat uit damestassen, herentassen en natuurlijk diverse unisex modellen. Van zakelijke tassen tot uitgaanstasjes, van neutrale kleuren tot fel gekleurd leer of suède, van grote reistas tot klein portemonneetje, kortom Bagazzino heeft tassen en accessoires voor een breed modieus publiek.

Inkopen op bestelling: Heeft u speciale wensen en/ of zoekt u een speciaal model tas, laat het ons dan weten en wij gaan gericht voor u op zoek. Misschien vinden we de tas die u al zo lang in uw collectie wilde hebben. 

Als u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief ontvangt u bericht zodra er nieuwe tassen online zijn en bent u als eerste op de hoogte van speciale acties.

Heeft u na het lezen van alle informatie vragen of opmerkingen neem dan gerust even contact met ons op. Wij helpen u graag!

 

 

 
         
Bagazzino leren tassen: materialen en herkomst

Het leder waarvan onze tassen gemaakt worden, meestal runderleer of kalfsleer, komt van Italiaanse bodem en wordt met de hand bewerkt en verwerkt tot een mooi eindproduct. Vrijwel al onze tassen zijn voorzien van het label "Vera Pelle"; "Genuine Italian Leather"; "made in Italy" of soortgelijk. Vera Pelle is Italiaans voor "echt leer" en "Pelle Conciata al Vegetale" is het Italiaanse leerkeurmerk voor natuurlijk gelooid leer afkomstig uit de Toscaanse leerlooierijen. Dit leer is duurzaam en van hoge kwaliteit. Bagazzino heeft tassen van volnerfleer of anilineleer, semi-anilineleer, gepigmenteerd leer, suède en splitleer in haar collectie.

De leersoort en de nabewerking bepalen samen het uiterlijk van het leer. Een nabewerking kan b.v. bestaan uit een verfbad, verflaag, een beschermlaag en/of structuur die handmatig of machinaal wordt aangebracht. De uiterlijke kenmerken zijn heel divers: van flexibel tot stevig; van effen glad tot geprint / gestempeld; met of zonder haren; van naturel tot gepigmenteerd. De textuur van gestempeld leer kan geometrisch en/of natuurlijk zijn zoals b.v. de tassen van saffianoleer of struisvogelleer. Ons tassenaanbod is mede hierdoor heel divers qua uiterlijk èn prijs!